TO DO LIST pe final de ianuarie

0

O expozitie dedicata artei din perioada dejista, un prim film biografic pentru marele ecran despre viata lui Jacqueline Kennedy, un serial care prezinta o reinterpretare moderna a povestii din Vrajitorul din Oz si o piesa de teatru must-see. Acestea sunt recomandarile Harper’s BAZAAR Romania pentru finalul lunii!

EXPOZITIE

La MNAR, Arta pentru popor? Plastica oficiala romaneasca intre 1948 – 1965 (deschisa pana pe 2 aprilie) pune reflectoarele pe un subiect inca sensibil: decriptarea, contextualizarea si asimilarea artei oficiale din perioada dejista. Veti vedea circa 200 de lucrari de pictura, sculptura si grafica, expuse cronologic. Parcursul este insotit de date istorice esentiale pentru a intelege conexiunea dintre arta si propaganda de partid.

FILM

Viata ei a inspirat mai multe filme de televiziune, dar primul film biografic pentru marele ecran abia acum apare. In Jackie, Natalie Portman o intruchipeaza pe Jacqueline Kennedy in perioada imediat urmatoare asasinarii presedintelui. O poveste despre facerea unui mit.

SERIAL

Urmariti Emerald City (o productie NBC, in regia lui Tarsem Singh) pentru a o vedea pe Ana Ularu in cel mai important rol al ei de pana acum dintr-un serial. Cele 10 episoade reimagineaza in cheie dark si moderna povestea din Vrajitorul din Oz.

TEATRU

In Palatul Universul s-a deschis Apollo111 – un teatru privat, cu spectacole selectionate in fi ecare an de catre un alt director artistic. In primul an, acesta este Bogdan Dumitrache, in timp ce in al doilea an, rolul ii va reveni lui Radu Afrim. Spectacolul inaugural este regizat de Radu Jude dupa filmul Ali: Frica mananca sufletul – o poveste de dragoste intre o femeie in jur de 60 de ani si un imigrant marocan cu 25 de ani mai tanar.

Articol aparut in numarul de ianuarie-februarie al revistei Harper’s BAZAAR.

Cititi si: “Mircea Cantor in Atelier Brancusi”!

Foto: Muzeul National de Arta al Romaniei; Stephanie Branchu; Michael Muller; Adi Bulboaca

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here