To-Do List pe final de noiembrie

0

Un film, un serial, o piesa de teatru si un documentar dedicat unui personaj legendar sunt propunerile noastre pentru sfarsitul lunii noiembrie.

Film

O doza asumata de escapism: Murder on the Orient Express, arhicunoscutul roman al Agathei Christie, este ecranizat din nou, de data aceasta de Kenneth Branagh (premiera: 24 noiembrie). Branagh nu doar regizeaza, ci si joaca rolul detectivului Hercule Poirot, iar restul distributiei este o adevarata lista de staruri: Penélope Cruz, Willem Dafoe, Judi Dench, Johnny Depp, Michelle Pfeiffer.

Serial

David Fincher, creatorul House of Cards, se intoarce pe Netflix cu un nou serial, Mindhunter (primul sezon este disponibil deja). Subiectul aminteste de genul preferat de regizor pentru filmele sale de lungmetraj (Zodiac, Gone Girl): crime drama. Mindhunter este plasat in 1979 si urmareste doi agenti FBI care cauta sa descifreze cum functioneaza mintea criminalilor in serie.

Teatru

Pe scena Teatrului Mic ajunge Tinutul din miezul verii, de Tracy Letts. Cu titlul original August: Osage County, piesa a castigat un Premiu Pulitzer, a fost montata pe Broadway, unde a avut aproape 650 de reprezentatii, si a fost ecranizata recent cu Meryl Streep in rolul principal. Regizorul Vlad Massaci semneaza un spectacol in care „trecutul vine peste prezent si prezentul face referire la trecut”. In aceasta comedie neagra trei generatii dezgroapa secretele trecutului, aducand la suprafata momente de sinceritate si emotie.

Documentar

In Joan Didion: The Center Will Not Hold (disponibil pe Netflix), actorul si regizorul Griffin Dune scoate la iveala filmari pretioase de arhiva si sta de vorba pe indelete cu „matusa Joan” pentru a contura portretul unei figuri culturale legendare – prezenta si pe scena literara newyorkeza a anilor ’50 – ’60, si in lumea scenaristilor de la Hollywood un deceniu mai tarziu (cand Didion a scris scenarii precum The Panic in Needle Park si A Star Is Born, impreuna cu sotul ei, John Gregory Dunne), si in ceea ce avea sa fie numit Noul Jurnalism.

Cititi si: “Evenimentele lunii mai: ce se intampla in Bucuresti”!

Foto: Guliver/ Getty Images, prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here