Tomas Maier paraseste dupa 17 ani Bottega Veneta

0
Tomas Maier paraseste Bottega Veneta

Tomas Maier a detinut pozitia de director creativ al brandului Bottega Veneta din 2001, iar acum, tocmai si-a anuntat retragerea. Datorita lui brandul cunoscut in trecut pentru articole de lux din piele si-a extins portofoliul, ce cuprinde in prezent colectii ready-to-wear atat pentru barbati, cat si pentru femei.

Colectia lui Maier pentru primavara/vara 2017 s-a bucurat de un succes urias in momentul in care a ales s-o trimita pe catwalk pe Lauren Hutton, in varsta de 73 de ani, cu Gigi Hadid, ce avea atunci 21 de ani. In acelasi an, brandul a reeditat si clutch-ul iconic „intrecciato” purtat de Hutton in filmul American Gigolo din 1980.

„Creativitatea lui, dar si maestria artizanilor cu care a lucrat, au adus stralucire brandului“ François-Henri Pinault, CEO Kering, i-a multumit lui Tomas Maier pentru „succesul extraordinar, la care a contribuit”. Iar acum, in locul sau, va veni Daniel Lee. Acesta a lucrat in ultimii sase ani, la Céline si a avut in trecut experiente profesionale la Maison Margiela, Balenciaga si Donna Karan. El va ocupa functia de director creativ la Bottega Veneta de pe 1 iulie.

„Singularitatea viziunii sale, inspirata de o abordare creativa, foarte personala, m-a convins ca va reusi de minune sa deschida un nou capitol in istoria casei. Munca sa este caracterizata de o mare rigoare, o buna stapanire a expertizei, o adevarata pasiune pentru materiale si o energie pe care de abia astept s-o vad in Bottega Veneta. „, a declarat François-Henri Pinault despre Lee.

Plecarea lui Maier este cea mai recenta dintr-un lung sir de permutari in lumea modei. Christopher Bailey a parasit Burberry (si a fost inlocuit de Riccardo Tisci), iar Kim Jones a renuntat la linia masculina Louis Vuitton si a fost schimbat cu Virgil Abloh.

Cititi si: „Christopher Bailey paraseste dupa 17 ani Burberry”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here