Totul despre mama mea: Ioana Ciolacu

0
Imagine de la nunta din septembrie 1980 a lui Dragoș și a Nonei Ciolacu

Hainele, pantofii, parfumul, culorile preferate ale mamei – șapte designeri rememorează detalii de stil cu impact mare asupra lor în copilărie și mai târziu. Cel de-al doilea episod al seriei îi este dedicat Ioanei Ciolacu.

“Născută și crescută în plin comunism, mama, ca orice altă femeie din blocul estic, își făcea singură hainele. Neajunsul de a nu găsi pe piață ce-și dorea i-a dezvoltat un stil aparte, care mă inspiră – acel je ne sais quoi, melanj perfect între subtilitate și stand out. Când era foarte tânără, purta haine din cergi maramureșene de lână croite de ea și dermatograf negru strident la ochi, pentru contrast. Nu lipseau din garderoba ei pantalonii evazați cu talie înaltă, sacourile și tocurile incredibil de înalte. Nu cred că am văzut-o fără tocuri vreodată, poate doar când mergeam la mare.

Mama și-a făcut singură rochia de mireasă, complet atipică în simplitatea ei pentru o nuntă în anii ’80. A purtat și tocă, de care a prins voalul.

Cu timpul, s-a adaptat modei, urmărind îndeaproape valul, însă mereu a dat o notă personală, pe care eu am perceput-o ca pe o nostalgie pentru anii ’20-’40.

Îi plac mult bijuteriile, atât cele subtile, cât și cele opulente. Am de la ea cel mai subțire inel din lume, pe care nu îl port de frică să nu se rupă. În ’91 a fost primul om pe care l-am văzut să-și facă încă două găuri în urechi, pe lângă cele două pe care le avea de mică. Am vrut și eu și mi-a făcut. Tot ea a fost foarte încântată când mi-am făcut, în clasa a VII-a, pierce în nas. În principiu e super-receptivă la orice aport estetic menit să nuanțeze personalitatea.

Datorită stilului vestimentar, dar și a personalității, mereu am avut impresia că mama este foarte înaltă. În realitate, este mai mică de înălțime decât mine.” Ioana Ciolacu

Ioana Ciolacu în vizită la străbunica ei din Călăraşi, în vara lui 1985

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Lista mea: Ioana Ciolacu, în 24 de ore”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here