Totul despre mama mea: Irina Marinescu

0
Irina Marinescu împreună cu mama ei la o serbare de Crăciun în anii ‘80

Hainele, pantofii, parfumul, culorile preferate ale mamei – șapte designeri rememorează detalii de stil cu impact mare asupra lor în copilărie și mai târziu. Cel de-al patrulea episod al seriei îi este dedicat Irinei Marinescu.

“Când eram mică, mama mi se părea foarte înaltă și extrem de frumoasă. În ochii mei, avea ceva doar al ei, un ceva învăluit în Magie Noire și fum de țigară. Mă fascinau mâinile ei, cum gesticula când fuma și cum i se rostogolea fumul din gură în timp ce vorbea.

Mă așezam de multe ori pe canapea și o rugam să facă piruete atunci când purta fusta mea preferată, o fustă albă din pânză topită. Mă uitam la forma pe care o lua și la espadrilele de sub ea, care scârțâiau pe parchet, până când amețeam și eu, și ea.

Imagine din copilărie cu Irina Marinescu

Privind-o uneori pe furiș, am învățat să-mi conturez șanțul interior al ochilor, să urc treptele pe vârfuri și să dansez la fel.

Când am crescut, am început să o imit. Îmi întindeam ruj cu degetul pe pomeți, așa cum o vedeam pe ea făcând. Mergeam pe vârfuri și mă împodobeam cu toate lanțurile și mărgelele ei. Fără să-mi dau seama, îmi stabileam repere pentru mai târziu.

Când am crescut și mai mult, am vrut să fiu tot ce nu era ea, cu îndârjirea unui copil teribilist, care crede cu toată ființa lui că poate orice și că le știe pe toate ca un om mare.

O fotografie făcută pe faleza din Eforie Nord cu mama designerului Irina Marinescu

Azi sunt eu, cu tot ce am dobândit în timp de la viață, din încercări sau experiențe personale, cu toate bunele și relele, dar sunt și parte din ce am învățat sau am văzut la ea.

Am învățat că demnitatea este una dintre cele mai importante posesii ale unei femei, și că sunt femeie înainte de toate.” Irina Marinescu

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Eu nu #rezist. Eu #schimb”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here