Totul despre mama mea: Mihai Dan Zarug, Z A R U G

0
Părinţii designerului Mihai Dan Zarug la o nuntă în anii ‘90
Părinţii designerului Mihai Dan Zarug la o nuntă în anii ‘90

Hainele, pantofii, parfumul, culorile preferate ale mamei – șapte designeri rememorează detalii de stil cu impact mare asupra lor în copilărie și mai târziu. Cel de-al treilea episod al seriei îi este dedicat lui Mihai Dan Zarug.

“Mama mea e un lider, o femeie care și-a croit drumul într-o lume a bărbaților și asta spune multe despre forța ei interioară și despre stilul ei ca om. She’s my rock. Dacă e să-i analizez stilul de-a lungul anilor, îmi vine în minte ideea de power dressing with a feminine twist and gorgeous shoes.

Mi-aduc aminte când a venit prima oară la școală, cred că era prin ’88 sau ’89. O chemase învățătoarea să i se plângă că sunt foarte bun la învățătură, dar incredibil de insolent și impertinent. Mie îmi păreau oricum laude astea, nu m-a deranjat deloc să vină. Dimpotrivă, aveam un motiv să mă laud cu ea în fața colegilor. Am câștigat ceva admirație de la ei după apariția pe culoarele școlii (#astaimaicata?). Maman s-a prezentat într-un deux-pièces ciclamen din tercot, că era prin primăvară, și o bluză albă pe dedesubt. În picioare avea kitten heels cu baretă la spate și vârf ascuțit, din lac, în același ciclamen ca hainele, pe care îi încălțam pe ascuns când nu era nimeni acasă și dădeam ture de prințesă prin „palat”.
Pantofii ei m-au fascinat mereu. Nu cunosc pe nimeni altcineva cu atâtea perechi. Pe vremuri făceam glume că e Imelda Marcos a Botshanilor. E multă admirație în gluma asta, dar și puțină invidie. Cred că dacă eram gagică, aș fi fost una dintre cele mai șmecher echipate „capre” din oraș, și asta numai cu ce i-aș fi furat ei din dulapuri. [Râde.]

Mama e responsabilă pentru ochiul meu critic și pentru curiozitatea față de tot ce e frumos și nou. De la ea am primele noțiuni despre asortat culorile între ele, de la ea am învățat să recunosc fibrele materialelor, să fiu mereu circumspect în ce privește hainele și să aleg ce mi se potrivește sau ce-mi place, nu ce-i „la modă”.

Mama nu cumpără branduri. Mă rog, pe unele da. Dar de cele mai multe ori mi se întâmplă să o văd îmbrăcată în ceva spectaculos, să o întreb ce e și să-mi spună că habar nu are, dar e frumos, nu? Odată i-am întors eticheta. Sacai? De când e mama fan?!

Apropo de influența ei în alegerea drumului meu, să vă mai spun că maică-mea conduce o fabrică de confecții dintotdeauna?“ Mihai Dan Zarug

O imagine din copilărie cu Mihai Dan Zarug

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Eu nu #rezist. Eu #schimb”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here