Totul despre mama mea: Sabina Pop

0
Mariana Pop, mama designerului Sabina Pop, surprinsă la finalul anilor ’80

Hainele, pantofii, parfumul, culorile preferate ale mamei – șapte designeri rememorează detalii de stil cu impact mare asupra lor în copilărie și mai târziu. Primul episod al seriei îi este dedicat Sabinei Pop.

“Absolventă de Politehnică, în anii petrecuţi la Cluj, mama era o mare amatoare de jazz, îi plăcea să meargă la filarmonică sau teatru la fiecare final de săptămână şi nu rata niciun film din programul de la Victoria. În pofida încercărilor bunicii mele de a o convinge să fie mai cochetă, a avut un fel foarte relaxat de a privi moda. Nu mi-o amintesc purtând tocuri, ci mai mereu preferând lejeritatea perechilor de Birkenstock şi a ghetelor cu un uşor cut masculin. La nuntă a fost singura dată când a încălțat pantofi cu toc, dar i-a vândut la scurt timp după aceea.

Mama a dat mereu dovadă de un bun simţ estetic, sancţionând căutările mele stilistice pre-adolescentine, care de multe ori dădeau greş. E un fan al bijuteriilor minimaliste de argint, al accentelor de culoare, al dermatografului negru, al fustelor lejere în A. Îi plac genţile de pânză, puloverele de lână, paltoanele oversized, rochiile de in şi denimul.

M-a încurajat sā-mi urmez traseul, chit că atunci când e nevoită să participe la un eveniment de modă, faptul că e „mama designerului” o îngrozeşte teribil. Cred că relaxarea şi umorul cu care mama se raportează la vestimentaţie au jucat un rol important în formarea mea ca designer. Când fac haine, vreau să cred că mă adresez şi femeilor ca ea, femeilor care nu au un ruj preferat şi nu cred în tipare stilistice sau trenduri.” Sabina Pop

O imagine din copilărie cu Sabina Pop

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Lista mea: Ioana Ciolacu, în 24 de ore”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here