Totul despre mama mea: Veronica Zaharia, Parlor

0
O imagine din 1969 cu Teodora Zaharia, mama fondatoarei brandului Parlor

Hainele, pantofii, parfumul, culorile preferate ale mamei – șapte designeri rememorează detalii de stil cu impact mare asupra lor în copilărie și mai târziu. Cel de-al șaselea episod al seriei îi este dedicat Veronicăi Zaharia, Parlor.

“În familia mea există o istorie legată de modă și croitorie. Bunicul, tatăl mamei mele, a fost proprietarul unei case de modă masculină din centrul Bucureștiului în anii ’30-’40. Mama i-a moștenit talentul și l-a dus mai departe într-o zonă mult mai fantezistă. Deși cosea doar din nevoia de a diversifica garderoba surorilor mele mai mari, hainele făcute de ea aveau detalii couture și accente extravagante, iar această abordare o regăsesc acum în creațiile mele. Am încă o colecție de reviste Burda din perioada copilăriei, câteva numere de Vogue Paris și Marie Claire.

Imagine din copilărie cu Veronica Zaharia

Pe mama hainele și modul în care se îmbracă o fac să se simtă fericită. Poartă multă mătase și cașmir, bluze cu imprimeuri florale, pantaloni drepți sau rochii simple, monocrome. Îi plac foarte mult culorile și alege adeseori să poarte roșu sau albastru electric. Îi stau bine combinațiile de jachete și pantaloni, cu tăieturi lejere. Nu am văzut-o niciodată în haine cu aspect sever. Îi plac bijuteriile masive, și compunând ținute simple, le îmbogățește cu broșe sau coliere prețioase.

Majoritatea hainelor pe care le purta când eram mică erau făcute de ea, în timp ce mantourile și jachetele erau croite de bunicul meu. Îmi amintesc în special o rochie pe care mama a făcut-o pentru sora mea mai mare – mov, cu imprimeu floral, mâneci bufante și manșete late. Era cea mai frumoasă rochie pe care o văzusem până la acel moment. Poate cea mai frumoasă și până-n prezent.” Veronica Zaharia

Articol apărut în numărul de martie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Lista mea: Ioana Ciolacu, în 24 de ore”!

Foto: arhiva personală

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here