Totul despre noul sezon

0

„Cred ca aproape nimic n-a ramas nespus cu privire la sezonul din moda care abia începe. Ca de fiecare data, se discuta aprins si serios despre eterna tema a intoarcerii designerilor la stilul decadelor trecute, bineinteles, in detrimentul inovatiei si al freneziei creative. Dupa iesirea din marea recesiune financiara, acum se anunta cu surle si trambite intrarea intr-o mare depresiune creativa.

Ce-i drept, oriunde ne-am indrepta privirea, multiplele variatiuni stilistice ale anilor ’70 au colonizat fiecare centimetru din mai toate colectiile. Totul a inceput la Derek Lam, la New York, apoi a traversat oceanul pentru o aparitie in prezentarea Matthew Williamson, la Londra, urmat de variantele desavarsite de Miuccia pentru Prada, la Milano, pentru a termina glorios, la Paris, sub bagheta lui Hedi Slimane la Saint Laurent si a lui Nicolas Ghesquière la Louis Vuitton. Desi exista sceptici care cred ca toate au fost spuse deja, noi credem ca, dimpotriva, mai raman nenumarate fatete de explorat. Marea majoritate a colectiilor arata nou, intr-un mod redefinit si adaptat perfect pe calapodul primaverii lui 2015. Tocmai volumul impresionant de tinute de inspiratie ’70s ar trebui sa vorbeasca despre influenta si valoarea acestei tendinte. Discutia ramane deschisa, iar timpul ne va dovedi daca designerii au avut dreptate sa readuca pe scena piese cu doze fatale de glamour disco si cele mai incantatoare variante utilitariste. Și da, in sfarsit, cele mai purtabile haine din ultimele sezoane!

Pana atunci, pentru ca moda are nevoie de o decriptare mai mult ca oricand, BAZAAR v-a pregatit in aceasta editie un ghid care va va ajuta sa evitati sa deveniti un personaj desprins din Charlie’s Angels, si sa puteti declara cu nonsalanta: I own this style. Recomandari pentru un shopping inteligent, tendintele esentiale, profilul designerilor care schimba regulile jocului in moda romaneasca, dar si figuri hot din peisajul international, exclusivitati, plus – poate cel mai important – gandurile despre profesie, brand personal, stil, leadership, performanta ale celor mai fermecatoare women at work pe care le cunoastem – toate acestea si chiar un pic mai mult, numai in Harper’s BAZAAR.

Lectura placuta!”

Andrei Iovu, redactor-sef

Spring Forward. Fotografii de Oltin Dogaru. Realizat de Andrei Iovu si Lil Bulgac

Lady Goga. Fotografii de Oltin Dogaru. Text: Anda Brindusa

Interviu cu Mihai Dan Zarug realizat de Gabriela Piturlea. Fotografii de Alex Galmeanu

Scris in stele. Realizat de Carine Roitfeld. Fotografii de Anthony Maule

Totul despre denim. Fotografii de Robert Petreanu. Realizat de Ina Borcea

BAZAAR at Work. Fotografii de Alex Galmeanu

Parlor Games. Fotografii de Cornel Lazia. Text: Alexandra Groza

Beauty BAZAAR. Lung, mai lung, cel mai lung par. Text: Ioana Vasile

Editia martie – aprilie 2015, acum la centrele de presa!

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here