Transylvania meets California

0

 

Opriti-va o secunda sa va uitati la lucrarea lui Marius Bercea intitulata Seasonal Capital of Itinerant Crowds si veti observa cum pe fundalul dealurilor din Hollywood (partial obturate, celebrele litere sunt, totusi, descifrabile) isi dau intalnire palmieri, o caravana, structuri temporare si coltul unei cladiri albe cu o arhitectura modernista, asemanatoare cu cea a mai multor constructii din Transilvania inceputului de secol al XX-lea. Doua spatii geografice si culturale sunt reunite de artist in aceasta lucrare, cea mai mare ca dimensiuni din expozitia solo Hypernova.

Deschisa la galeria Blain|Southern din Londra intre 28 martie si 17 aprilie, expozitia reflecta drumul artistului dinspre Clujul natal spre Los Angeles – nu doar o calatorie geografica, ci si una psihologica, dupa cum spun organizatorii. Show-ul este impartit in doua sectiuni: prima include interpretari ale unor locuri exacte din calatoria lui Marius Bercea, pe cand cea de-a doua da la iveala o abordare guvernata mai degraba de imaginatie si latura spirituala.

Expozitia este insotita de aparitia primei monografii a artistului.

In ultimii ani, Marius Bercea, in varsta de 35 de ani, a avut expozitii solo la François Ghebaly Gallery din Los Angeles, Blain|Southern si  Eleven Fine Art Gallery din Londra, Mie Lefever Gallery din Ghent si Galeria de Arta Contemporana a Muzeului Brukenthal din Sibiu.

Marius Bercea, The Flame of the Little Match Girl, 2013

Marius Bercea, Toyon, 2013

(Foto: Blain|Southern/www.blainsouthern.com)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here