Travel List: Roxana Marcu

0
192

Îndrăgostită de Beirut, fondatoarea Sunglasscurator.com a descoperit secrete pe care numai localnicii le știu.

10411379_10152052448890633_7006891210740267739_n 2

TRASEUL: Beirutul are o poziționare geografică superbă, iar de la Mănăstirea Harissa, unde se ajunge cu telefericul, se poate observa întreaga splendoare a orașului. Piața Martirilor (echivalentul Pieții Universității din București) are o încărcătură deosebită, mai ales prin poziționarea Moscheii Albastre lângă o biserică creștină, Catedrala Sfântul Gheorghe, care are sub zidurile sale ruinele altor șapte construcții ale aceleiași biserici, îngropate de cutremure sau războaie. Și pentru că Libanul este atât de mic, merită să faceți un road trip în Byblos, cel mai vechi port al lumii și leagănul fenicienilor. Orașul este super charming, iar fructele de mare sunt delicioase aici. Dacă mai aveți timp, vizitați neapărat pădurea spectaculoasă de cedri a Libanului.

Zaitunay Bay in Beirut, Lebanon

UNDE AM STAT: Hotel Albergo și InterContinental Le Vendôme.

LOCURI DE SHOPPING: Beirut Souks, pentru branduri internaționale; boutique-urile cu designeri locali din Saifi Village; Aïshti by the Sea, un department store care încorporează un muzeu de artă contemporană ce adăpostește colecția fondatorului,Tony Salamé; vechii artizani din Jbeil (portul Byblos).

N-AȘ PLECA DE ACASĂ FĂRĂ… Pantofi sport sau balerini comozi, travel tote, tricouri albe, jeanși și cel puțin trei perechi de ochelari de soare.

ÎN TRUSA DE BEAUTY: Cremă hidratantă pentru conturul ochilor de la Aveda, Shiseido Sheer and Perfect Foundation, ruj mat de la Bobby Brown sau Yves Saint Laurent.

CELE MAI BUNE LUCRURI PE CARE LE-AM MÂNCAT: Pentru o gurmandă ca mine, Beirutul este unul dintre orașele care satisface orice pretenții culinare. De la street food până la fine dining, am descoperit nenumărate variante excepționale. Fiind îndrăgostită de mâncarea li- baneză, mezza este pe primul loc pentru mine, în restaurante precum Em Sherif, Fadel și Mounir. Pentru fructe de mare divine, trebuie încercate restaurantele Sultan Ibrahim și Jammal în Kfarabida, la 40 km de Beirut. Iar bucătăria armeană, ca la Onno Bistro, este un must.

CEA MAI BUNĂ ACTIVITATE PE TIMP DE ZI: Muzeul de artă modernă și contemporană Sursock Museum. Îmi place, de asemenea, să mă plimb în Beirut Souks și apoi să ne oprim la masă la Meat the Fish în Saifi Village. Fiind la Marea Mediterană, Beirutul și împrejurimile au foarte multe opțiuni pentru plajă. Câteva dintre preferatele mele sunt piscina Madame Bleu în Beirut, Lazy B în Jiyeh și Edde Sands în Jbeil.

BEST NIGHT OUT: Seara trebuie să înceapă pe acoperișul de la Iris pentru a prinde apusul, iar apoi poate să continue cu bar hopping în Gemmayzeh, unde este cea mai mare concentrare de baruri și cafenele din Beirut. Pentru dans, prima oprire poate să fie MusicHall – un teatru-cabaret care oferă live performance cu artiști locali. Iar pentru hardcore partying – B 018, un club construit subteran, tavanul deschizându-se la răsăritul soarelui, când încep after-hours sessions.

dita 550 euro sunglassOchelari Dita, sunglasscurator.com, 2.490 Lei

SHEER_PERFECT_FOUNDATION_PACKSHOTFond de ten Shiseido, 166 Lei

sensi studio 210 euro netaporterGeantă Sensi Studio, net-a-porter.com, 210 Euro

saint laurent 250 euroTricou Saint Laurent, Mengotti, 1.150 Lei

Madame Bleu BeirutPiscina Madame Bleu

uterque 550 leiPantofi Uterque, 550 Lei

emsherif-4Restaurantul Em Sherif

3365440217645Rouge Pur Couture The Mats, Yves Saint Laurent, 165 Lei

Interviu realizat de Ioana Chira. Articol apărut în ediția Harper’s BAZAAR iulie-august 2016.

FOTO: Thinkstock, arhiva personală, prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here