Trei români, pe lista câștigătorilor HUAWEI NEXT IMAGE Awards 2020

0
HUAWEI NEXT IMAGE

Cu ceva timp în urmă anunțam competiția HUAWEI NEXT IMAGE 2020. Au avut loc înscrierile, evaluarea fotografiilor trimse, apoi jurizarea – un proces complex și de durată, mai ales dacă luăm în calcul că anul acesta a însemnat un număr record de înscrieri. Mai exact, peste 1.19 milioane de imagini au fost înscrise în concurs de participanți din peste 120 de țări.

La fel ca în edițiile precedente, printre câștigătorii competiției din 2020 s-au numărat și trei români, care au reușit să impresioneze juriul cu imaginile surprinse cu telefoanele lor Huawei. Cei trei români pasionați de fotografie care s-au remarcat în cadrul concursului și care au fost și premiati sunt Miruna Gîlcă, Costin Alexandru Mocanu și Mihai Antonio Vasile.

Gîlcă Miruna, Curiosity

Imaginea câștigătoare a Mirunei Gîlcă surprinde pasiunea pentru lectură în mijlocul naturii și detaliile inedite care completează armonios decorul. Fotografia a fost surprinsă cu ajutorul unui telefon HUAWEI P30 lite și este denumită, sugestiv, Curiosity.

În același timp, imaginea The Mountain, înscrisă în competiție de Costin Alexandru Mocanu, surprinde frumusețea amețitoare a vârfului Kirkjufell (featured image a acestui articol). Peisajul impresionant a fost surprins cu un smartphone vârf de gamă HUAWEI P40 Pro. De altfel, pentru Costin Mocanu acesta nu e primul premiu câștigat în cadrul acestui concurs; el a fost premiat și acum doi ani, motiv pentru care i-am pus și câteva întrebări pentru un interviu. Costin a vorbit atunci despre pasiunea sa pentru fotografie și despre ce smart phone-uri a folosit, de-a lungul timpului, pentru a capta imagini cât mai surprinzătoare.

Vasile Mihai Antonio, Locked

Cel de-al treilea câștigător din România este Pe de altă parte, Mihai Antonio Vasile. El a surprins, printr-o fotografie sugestivă, denumită Locked, o compoziție impresionantă, ce transmite povestea sentimentului de izolare. Smartphone-ul folosit este, de asmenea, vârful de gamă Huawei P40 Pro.

La nivel internațional, lista de câștigători arată astfel: 3 câștigători ai Marelui Premiu, 15 câștigători ai premiilor pe categorie, 50 de câștigători ai locului al doilea și 5 câștigători ai mențiunii de onoare. Fiecare câștigător al Marelui Premiu a primit suma de 10.000 de dolari (înainte de impozitare) din fondul de creație NEXT IMAGE, câștigătorii categoriilor câte 1.000 de dolari, iar câștigătorii tutuor categoriilor au beneficiat de un smartphone HUAWEI P40 Pro.

Câștigătorii Marelui Premiu provin din Danemarca, Argentina și China, iar imaginile lor au fost înscrise în categoriile „Hello, Life!”, „Live Moments”, dar și în noua categorie denumită „Storyteller”, destinată colajelor realizate cu mai multe imagini, cu un format flexibil, potrivit pentru a transmite o poveste.

Juriul competiției de renume mondial HUAWEI NEXT IMAGE a fost format dintr-un grup de fotografi celebri, printre care: fotograful Magnum,  Steve McCurry – reprezentativ pentru fotografia contemporană – , fotograful rus de modă Elizaveta Porodina, fotograful suedez și curator Karolina Henke și fotograful canadian de sporturi extreme, Reuben Krabbe. Lor li s-au alăturat Andrew Garrihy, Global Chief Brand Officer, Huawei Consumer Business Group și Li Changzhu, Vice Minister, Consumer Strategy Marketing Dept., Huawei Consumer Business Group.

 

 

Foto: Mocanu Costin, Gîlcă Miruna, Vasile Mihai Antonio

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here