„La Strada“, filmul lui Federico Fellini, inspira noua colectie a Ioanei Ciolacu

0
colectia toamna iarna 2016 Ioana Ciolacu

Noua colectie pentru toamna/iarna a Ioanei Ciolacu a fost lansata in prima faza printr-o imagine-teaser, o fotografie in care modelul Virginia Usiku aparea imbracata in Chunky Giant White Coat, una dintre piesele-statement ale colectiei. Aceasta piesa, ca de altfel si celelalte tricotaje care se regasesc in noua colectie a Ioanei, au fost realizate in colaborare cu Kraftmade, o asociatie care intermediaza legatura dintre diversii clienti si mestesugarii locali.

colectie-toamna-iarna-2016-ioana-ciolacu-7

“Ideea cu tricotajele supradimensionate mi-a venit de mai multa vreme, insa de-abia in vara cand am vazut la stiri cum se arunca lana tunsa deoarece nu exista piata pentru asta, am hotarat sa o cumpar eu si sa fac ceva local cu ea. E o incercare de a revitaliza sau cel putin de a incuraja folosirea resurselor intr un mod responsabil.” ne-a spus Ioana Ciolacu.

ioana-ciolacu-1

Avand ca inspiratie filmul lui Fellini „La Strada“, colectia combina broderiile, cu printurile digitale si mestesugurile locale. Paleta de culori variaza de la griuri si pasteluri pana la verde puternic. Filmul lui Fellini reprezinta o influenta puternica ce se materializeaza in cămasile cu detalii ce aduc aminte de anii ‘60 cu funde si mansete supradimensionate.

colectie-toamna-iarna-2016-ioana-ciolacu-2

Sweatshirturile care sunt nota particulara a Ioanei vin de aceasta data cu detalii contemporane

colectie-toamna-iarna-2016-ioana-ciolacu-6

“La Strada a fost inspiratia (doar vizuala, nu ca si mesaj neaparat) pentru colectia de toamna/iarna All Things Nice prezentata in ianuarie la Berlin Fashion Week. Colectia asta de acum este o difuzare a acelei colectii. Am pastrat parte din printuri si din concept la nivel de silueta, insa am abandonat ideea de folosire a blanurilor sintetice (din motive logistice) si le-am inlocuit cu aceste tricotaje. Ma inteleg foarte bine cu Giant Chunky White Coat din care nu am mai iesit de cand am facut-o. La fel si cu Pilgrim Trousers. Si astept momentul potrivit sa port Breakfast Club Shirt.” ne-a mai declarat Ioana.

colectie-toamna-iarna-2016-ioana-ciolacu-5

Sweatshirturile care reprezinta nota particulara a Ioanei si sunt prezente in fiecare colectie a ei, vin de aceasta data cu detalii contemporane, actuale, precum manecile largi detasate, funde pe umeri sau asimetrii.

colectie-toamna-iarna-2016-ioana-ciolacu-3

Preturile colectiei de toamna/iarna semnata Ioana Ciolacu variaza de la 65 la 350 euro iar colectia se gaseste deja pe ioanaciolacu.com.

Foto: Florin Panaitescu JR.; Make up: Diana Ionescu; Hairstyle: Alex Caraman; Modele: Floriana Sandu, Virginia Usiku, Nadd Hu; Pantofi: Mihaela Glavan; Bijuterii: Adelina Petcan; Asistent: Andrei Dudau; Sedinta foto a fost realizata la The Brewery

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here