Ultima colecție realizată de Karl Largerfeld pentru Fendi

0

După cele întâmplate marți, ultima prezentare concepută de Karl Lagerfeld pentru Fendi a fost inevitabil marcată de pierderea genialului creator german și a adus lacrimi în ochii modelelor care au defilat pe podium.

Colaborarea dintre Karl Lagerfeld și Fendi a fost una dintre cele mai lungi din istoria modei, el lucrând acolo încă din 1965. În 1966, a fost creat logo-ul cu dublu F al brandului, iar Lagerfeld a anticipat că logomania ar putea deveni un mare hit în lumea modei și un mijloc prin care-ți poți face brandul imediat identificabil. În același an, Lagerfeld a realizat prima colecție Haute Couture pentru Fendi, extinzându-l pe piețe noi și neexplorate, cum ar fi Statele Unite și Japonia.

De-a lungul colaborării sale cu Fendi, Lagerfeld a ajutat creșterea vizibilității brandului prin intermediul diverselor show-uri inspirat puse în scenă. Cea mai memorabilă prezentare rămâne cea din 2016, când a sărbătorit aniversarea a 90 de ani de la Fendi, cu un spectacol istoric desfășurat la Fântâna Trevi din Roma.

Colecția Fendi pentru toamna/iarna 2019/2020 este un omagiu adus feminității clasice

Ea reprezintă o revenire la eleganță în cea mai pură formă a sa. Pe podium sunt prezente detaliile marcante ale brandului italienesc: jachetele cu două rânduri de nasturi, fundele albe supradimensionate, fustele plisate în asociere cu dresuri cu monograma Fendi și diverse itemuri din piele.

Modelele au purtat cozi joase, ce aminteau de look-ul semnătură al lui Karl, iar mici cartoline, împodobite cu schițele Fendi create de Lagerfeld și inscripționate cu data 19.02.19, au fost așezate pe scaunele participanților la show. Printre modelele faimoase care au defilat pe podiumul din Milano s-au aflat Kaia Gerber, Cara Taylor, Adwoa Aboah, Bella Hadid și Gigi Hadid, cea care de altfel a și închis defilarea.

Prezentarea s-a terminat cu proiecția unui clip cu Karl Lagerfeld desenând și semnând schițele cu cuvintele „Love, Karl”, iar Silvia Venturini Fendi, vizibil emoțională, a ieșit, pentru prima dată după 54 de ani, de una singură, pentru a face o plecăciune în fața celor prezenți.

Show-ul Chanel care urmează să fie prezentat în timpul Săptămânii Modei de la Paris, marți, 5 martie, va fi ultima colecția realizată de Karl Lagerfeld. Virginie Viard a fost desemnată deja ca fiind succesoarea sa la Chanel, însă Fendi nu a anunțat încă numele celei care îl va înlocui. Cel mai probabil va fi vorba de Silvia Venturini Fendi care este deja creative director pentru linia masculină și cea de accesorii a casei.

Citiți și: “Karl Lagerfeld moare la 85 de ani”!

Foto: Imaxtree

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here