Valul pictat: un interviu cu Roman Alès

0
interviu Romain Ales Caron pudra

De vorba cu Roman Alès, presedintele casei de parfumuri Caron, despre cea mai fina pudra din lume, lansata acum intr-o formula perfecta pentru calatorie.

Harper’s Bazaar: Care este legatura dintre parfumuri si pudra?

Roman Alès: In 1906, Ernest Daltroff, creatorul Caron, a realizat un parfum si o pudra parfumata. In acele timpuri, femeile utilizau doar extracte de parfum, iar pudra parfumata nu era doar pentru ten, ci si pentru corp. Intre timp, ele au renuntat sa aplice pudra pe corp, dar fata este mereu expusa privirii, iar femeile isi doresc, ca si atunci, ca ea sa fie mereu luminoasa.

interviu Roman Ales Caron pudra

H.B.: Pudra libera Caron este recunoscuta si pentru formula secreta care sta la baza obtinerii ei…

R.A.: Secretul fabricatiei o face sa fie cea mai fina pudra din lume, fara sa contina ingrediente sintetice, iar formula o ajuta sa se pastreze, chiar si dupa ani de zile tinuta in cele mai nepotrivite conditii (de pilda in baie, unde este multa umiditate si o mare diferenta de temperaturi), la fel de fina ca in prima zi. Pudra contine minerale, talc si alte elemente naturale, dar secretul sta in maniera de a o fabrica: ritm, amestecuri, densitate.

H.B.: Asadar, aveti aceeasi formula ca in 1906?

R.A.: Aceeasi formula ca atunci, mai putin parfumul ei. Pana in 1917-1918, produsul avea aroma pudrelor din acea vreme, pana cand aceasta a fost schimbata cu esenta parfumului de trandafir bulgaresc.

H.B.: Cui se adreseaza pudra, cui i se potriveste?

R.A.: Pentru a satisfice nevoile tuturor tipurilor de piele, este disponibila in doua formule: Les Transparentes, pentru pielea sensibila si uscata, cu ingrediente care calmeaza si catifeleaza pielea si cu micro-particule de mica ce reflecta lumina, si Les Classiques, ce contine caolin, un ingredient perfect pentru tenul normal si mixt.

H.B.: Ce parere aveti despre noile tendinte din makeup, care prefera tenul lucios, dewy si exclud pudra?

R.A.: Chiar si femeile care prefera aceste directii americane de makeup isi doresc un aspect luminos. E o dorinta universala, pentru ca un aspect luminos este echivalent cu un aspect mai tanar. Multe femei se tem de pudra pentru ca unele produse de acest tip fac ca pliurile pielii sa para mai evidente sau matifiaza prea mult, avand un efect de imbatranire. Pudra Caron nu face aceste lucruri. Eu recomand ca ea sa fie purtata direct pe piele, dupa ce ati utilizat crema de zi. Aplicati pudra pe o jumatate de fata si vedeti diferenta fata de cealalta jumatate.

Produsele Caron sunt disponibile exclusiv in Beautik Haute Parfumerie. 

Articol aparut in numarul de martie al revistei Harper’s BAZAAR Romania. 

Cititi si: „Esente imperiale: un interviu cu Giovanni Rancé”!

Foto: prin amabilitatea distribuitorilor

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here