Varietati de gradina: Connie Preda

0
Varietati de gradini Connie Preda

Patru femei ne deschid portile catre spatiile lor al fresco, oaze de calm si verdeata in centrul orasului.

„Cred ca gradina mea este atipica, exotica, misterioasa – cu brazi, tei salbatici, o magnolie in varsta de 70 de ani si ziduri de piatra sculptata. Cei doi gradinari care vin saptamanal si o ingrijesc par sa respecte un concept din trecut, o nonsalanta sau o eleganta discreta pe care le mai regasim doar in gradinile caselor interbelice.

Organizez petreceri numai in interiorul sau pe terasa apartamentului meu, suprainaltata deasupra gradinii. De aici ni se ofera o priveliste minunata. Am de obicei doar cativa invitati, prieteni apropiati, ne serbam zilele de nastere aici sau ne regasim cu totii la sfarsitul saptamanii. De obicei, bem prosecco rece si mancam bruschette, pizza, prosciutto, parmezan. Ascultam muzica veche italieneasca la lumina lumanarilor, discutam si uneori dansam. Cred ca muzica si lumanarile sunt esentiale pentru o atmosfera perfecta. Apoi, poate, un sfesnic din argint, o fata de masa alba, din damasc, si conversatia cu ceilalti.

Imi place sa visez cu ochii deschisi. Iar gradina ma inspira, ma trimite inapoi in timp sau in viitor. Ma gandesc si la noul meu proiect care va fi lansat in curand – rosumovi.com, un club virtual, o comunitate cu si despre arta.”

Ultima carte citita in gradina: Intr-o zi, sub magnolie, m-am pierdut ore-n sir in lumea lui Mihail Sebastian – Jurnal 1935-1944.

De purtat in gradina: Rochii lungi din matase sau din in, salopete sau pantaloni evazati, kaftane vaporoase.

Gradina ideala ar fi… O gradina exotica in Marrakech. Sau gradina din Marile sperante. Nu neaparat neglijata, poate fi un spatiu salbatic, un labirint verde, racoros, in care sa te aventurezi, iar acolo, undeva neasteptat, sa-ti intalnesti iubirea vietii.

Articol aparut in numarul de iulie-august al revistei Harper’s BAZAAR Romania. 

Cititi si: “Miezul zilei in gradina de lamai”!

Foto: Andreea Macri; Make-up: Adina Vlad

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here