Varietati de gradina: Ileana Badiu

0
varietati de gradina Ileana Badiu

Patru femei ne deschid portile catre spatiile lor al fresco, oaze de calm si verdeata in centrul orasului.

„Terasa este oaza mea de fericire. Ador sa imi beau cafeaua dimineta in timp ce aud triluri de pasarele. Am norocul sa stau langa Parcul Carol, iar linistea din zona este absolut ireala pentru un Bucuresti aglomerat.

Una dintre cele mai mari placeri pe care le am primavara este sa aleg florile pentru jardinierele de pe terasa. In afara de florile de sezon pe care le plantam proaspete in fiecare primavara, am niste jardiniere imense cu brazi, iedera, levantica si Buxus, pe care le-am plantat acum sapte ani, cand ne-am mutat aici, si care acum ne inunda privirea cu verdele lor proaspat.

De pe terasa se vede Castelul lui Vlad Tepes, o copie la scara mai mica a cetatii Poenari, ce a fost construit in perioada 1866-1906. Este o cladire istorica superba care, in combinatie cu copacii vechi ai parcului ce apar in raza vizuala, m-a dus cu gandul direct la Toscana. Asa ca am vrut sa amenajez un spatiu cald si romantic, unde sa ne simtim ca in vacanta.”

Activitatea preferata pe terasa: Aici imi place sa nu fac nimic. Imi doresc doar sa stau, sa savurez o cafea buna sau o bautura impreuna cu prietenii nostri.

Ingrediente esentiale pentru o petrecere al fresco: Lumanarile si vesela potrivita. Apoi, niciodata nu lipseste din meniu un pahar de gin tonic.

De purtat pe terasa: Rochii vaporoase si pantaloni scurti din denim.

Articol aparut in numarul de iulie – august al revistei Harper’s BAZAAR Romania.

Cititi si: “Varietati de gradina: Connie Preda”!

Foto: Andreea Macri; Makeup: Adina Vlad; Hairstyling: Adrian Gherghe/Robert Both Studio

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here