Velvet Goldmine – un comeback al celor mai dezirabile piese de inspirație anii 70

0
 Velvet Goldmine

La începutul anilor 70, după lansarea albumului „Hunky Dory” , cu plete lungi și un look folkie, celebrul cântăreț David Bowie stârnea controverse prin ținutele sale extravagante, ce par furate din dulapul vreunei mătuși. Inventiv și curajos în abordarea stilistică, îi plăcea să compună ținute îndrăznețe gender bender, purtând cu nonșalantă haine de damă, precum fuste pantalon, rochii mantou cu talia marcată, pălării cu boruri largi din fetru, ținute altminteri cuminți luând în considerare ce avea să urmeze mai târziu în perioada glam rock.

La Celine și Gucci influențele boeme, șaptezeciste, s-au făcut remarcate prin piese precum cape lungi din stofă, bluze pussy bow și pantaloni evazați cu talie înaltă. Dacă dorești să abordezi o astfel de ținută accesorizeaz-o cu o pereche de mocasini platformă din piele exotică într-o culoare vibrantă și ochelari cu rame supradimensionate pentru un look swag.

Editor’s tip:
Investește în mantouri extra lungi cu revere supradimensionate, din stofă de lână, cu țesături grafice și cape impunătoare cu imprimeuri cardilate de lungime midi, piese de un eclectism ce vor scoate in evidență orice ținută și te vor ajuta să ai o apariție memorabilă. Pentru un plus de va-va-va-voom alătură o pâlărie cu boruri largi într-o nuanță burgund, o bluză din mătase cu o fundă imensă la guler, o fustă pantalon lungă până în pământ și o pereche de cizme platformă, în care poți băga pantalonii pentru a crea o volumetrie extravagantă, ce i-ar face invidioși pe celebrii muschetari.

Pălărie Gucci, 2.403 Lei
Mantou Gucci, 38.240 Lei
Bluză Acne Studios, Raionul 4, 2.427 Lei
Pantaloni Gucci, 5.340 Lei
Pantofi Miu Miu, matchesfashion.com, 3525 Lei

David Bowie la casa sa din Beckenham, Kent, 1971
David Bowie cu familia sa, 1971
Martha, Rainer Werner Fassbinder, 1974

Colaj:Tudor Smalenic, foto, Imaxtree, Getty, goldenposter.com

Citește și: Roșu răvășitor, culoarea sezonului toamnă-iarnă 2020

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here