Viața mea culturală: Lucia

0
Lucia_foto Raluca Margescu - pg 63

Artista care ne-a cucerit cu noul album Samsara dezvăluie câteva dintre preferințele ei.

PRIMUL ALBUM CUMPĂRAT: Dacă nu luăm în considerare toate albumele Andre și ASIA pe care mi le-au cumpărat ai mei când eram mică, atunci Regina Spektor – Begin to Hope. L-am cumpărat punând deoparte banii mei de buzunar și nu cred că am mai simțit vreodată o bucurie similară. Anul ăsta, motanul meu a făcut pipi pe el. Era ediție de colecție. Nu cred că am mai simțit vreodată o tristețe similară.

SERIALELE PERFECTE PENTRU BINGE-WATCHING: Momentan toate serialele pe care le urmăresc sunt în pauză, dar recent am binge-uit Westworld și Legion, pe care le recomand cu dragă inimă. Legion a deverit chiar preferatul meu, mă gândeam că dacă s-ar putea face un serial fix pe gustul meu, așa cum mi l-aș imagina eu, ăsta ar fi. Pe o notă mai lejeră, recomand Unbreakable Kimmy Schmidt.

ÎN FRUNTEA PLAYLISTULUI ÎN ACEST MOMENT: Două albume: The National – Sleep Well Beast și Tricky – Ununiform.

DESCOPERIRI RECENTE: Starcrawler cu albumul eponim. Sunt niște puști americani al căror vibe îmi place mult. Ar mai fi și Grandson cu EP-ul lui, a modern tragedy, vol. 1. cântec fredonat la duș: Săptămâna asta a fost Ariana Grande – God is a woman. Răspunsul ăsta e bun și pentru „plăcere vinovată”. Guilty as charged.

CARTEA PE CARE AI RECITI-O CU PLĂCERE: Viața pe un peron, de Octavian Paler, pentru că am citit-o într-o perioadă a vieții mele în care sunt sigură că nu eram capabilă să înțeleg prea multe. Când ți se spune că ești prea tânăr ca să înțelegi anumite lucruri, te frustrezi și te revolți, dar mai târziu realizezi că, poate, ceilalți au avut dreptate.

TE FACE SĂ RÂZI: În funcție de cât de obosită sunt, orice. Săptămâna trecută am avut o criză de râs la raionul de pâine dintr-un supermarket pentru că o pâine arăta oribil.

FRICĂ IRAȚIONALĂ DE… Uși rotative.

VIS RECURENT: Un coșmar în care scap un bebeluș pe jos și se transformă într-un ou spart.

INTELIGENȚĂ SAU FRUMUSEȚE? Inteligență.

GRACE KELLY SAU GRACE JONES? Grace Jones.

STYLE ICON: Florence Welch.

MUSIC ICON: Florence Welch.

DESTINAȚIE IDEALĂ DE VACANȚĂ: Japonia, pentru că nu am ajuns niciodată acolo și pentru că abia aștept să încerc bucătăria japoneză la mama ei acasă.

PLĂCERE VINOVATĂ: Emisiunile de genul My Strange Addiction, aș putea să mă uit ore în șir la ele.

EXTRAVAGANȚĂ NECESARĂ: Sosurile! Știu că sună ciudat, dar frigiderul meu este 50% plin doar cu sosuri, nu pot să mănânc nimic fără ele. Am nevoie de toate? Evident că nu. Cumpăr în continuare sosuri de care nu am nevoie? Evident că da.

CEL MAI BUN SFAT PRIMIT VREODATĂ: Clasicul și clișeicul „bucură-te de moment”. Dar chiar e un sfat bun, promit!

OAMENII SUNT SURPRINȘI CĂ… Nu mai știu să merg cu bicicleta. Toată lumea spune că așa ceva nu se uită, dar singura dată când am încercat să mă urc pe o bicicletă în ultimii 15 ani, it all went terribly wrong.

ȚI-AR PLĂCEA SĂ IEI CINA CU… Justin Timberlake.

SAMSARA ÎNSEAMNĂ… Ciclu infinit, nou, vechi, viață, moarte, renaștere. Simt că am trecut prin mai multe vieți, metaforic vorbind, în ultimii ani, iar Samsara marchează o nouă viață, noi perspective, noi începuturi. Direcția muzicală a albumului a fost și ea o necunoscută, pentru că s-a conturat pe măsură ce am lucrat la el, nu am avut un plan bine stabilit de la început și cred că asta a făcut rezultatul o surpriză până și pentru mine. Ca stare, este un album mult mai întunecat și mai introspectiv decât ce am făcut până acum și, deși anumite piese pot părea destul de vesele, în spatele lor se află o întreagă colecție de tristeți și frici.

Povestea Luciei a început în 2011 când, în micul balcon al familiei, cu o chitară, o cameră video și dorința de a fi remarcată de trupa ei preferată, a reinterpretat piesa Silence, a celor de la The MOOod. Clipul oficial are acum peste 25 milioane de vizualizări pe YouTube. Samsara este cel de-al doilea album al ei.

Articol apărut în numărul de septembrie al revistei Harper’s BAZAAR România.

Citiți și: “Viața mea culturală: Raya al Souliman”!

Foto portret: Raluca Mărgescu, styling: Ioana Carp, cu haine Ioana Ciolacu

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here