VIDEO: Drama unei replici in Making a Scene

0
129

Ce iese daca alegi 11 dintre cei mai buni performeri, tot atat de multi dintre cei mai noi scenaristi si unul dintre cei mai aclamati directori de imagine? 11 scurtmetraje amuzante construite in jurul unei replici unice sau Making a Scene.

(foto: Cate Blanchett, NYTimes)

In fiecare an, The New York Times Magazine planuieste o campanie inedita pentru numarul dedicat filmelor. In acest an provocarea lansata celor mai talentati scriitori ai anului a fost sa compuna  o replica memorabila. Cele mai simple lucruri sunt cele mai grele, de aceea provocarea a fost sa nu se refugieze in confortul unei scene, unui decor sau unui dialog, ci doar sa gaseasca acea replica amuzanta sau captivanta care starneste o poveste.

(foto: Julia Louis-Dreyfus, NYTimes )

Aceste fraze adunate de la cei mai buni scriitori au fost predate geniului lui Janusz Kaminski, director de imagine premiat de doua ori cu Oscar, pentru Lista lui Schindler si Saving Private Ryan. Fiecare vigneta evoca un stil sau un gen cinematografic din trecut ales de Janusz special pentru unul dintre actori. Cate Blanchett, Robert Redford, Bradley Cooper sau Julia Louis-Dreyfus sunt printre cei mai remarcabili actori alesi sa ilustreze drama unei replici.

(foto: Robert Redford, NYTimes)

Urmariti cele 11 scene ce creeaza o poveste dintr-o replica:

[youtube watch?v=pzT4Wk_GvKQ&feature=share&list=SP4CGYNsoW2iCIZyZIvBHA1IgAwRE2QsE2 600]

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here