Virginie Viard, succesoarea lui Karl Lagerfeld

0
Virginie Viard succesoarea lui Karl Lagerfeld

Un comunicat oficial venit din partea casei Chanel anunță că Virginie Viard, directorul studioului de creație al brandului și cel mai apropiat colaborator al lui Karl Lagerfeld, va prelua direcția creativă a viitoarelor colecții. Alain Wertheimer i-a încredințat acest rol pentru ca moștenirea lăsată de Gabrielle Chanel și Karl Lagerfeld să nu dispară.

Viard a terminat Școala de modă la Lyon și a lucrat imediat după aceea ca designer de costume. Ea s-a alăturat în 1987 echipei Chanel pe post de intern. Și de atunci a continuat să lucreze pentru brand, făcând o singură pauză, timp de 5 ani, perioadă în care s-a mutat la Chloé împreună cu Lagerfeld.

A revenit la Chanel în 1997 pentru a conduce studioul de creație al brandului, ea fiind cea care dădea viață schițelor lui Lagerfeld cu ajutorul echipei din atelier.

„Virginie este cea mai importantă persoană, nu numai pentru mine, ci și pentru atelier, pentru tot”, a declarat Lagerfeld în documentarul Netflix “7 Days Out”, care surprinde emoțiile din backstage, dinaintea show-ului Haute Couture Chanel pentru primăvara 2018 . „Ea este mâna mea dreaptă și chiar dacă nu ne vedem, vorbim mai mereu la telefon”.
Această schimbare era cumva de așteptat după ce Viard a fost cea care a apărut la finalul ultimului show Chanel alături de modelul Vittoria Ceretti și s-a înclinat în fața celor veniți la eveniment.

Citiți și: “Karl Lagerfeld moare la 85 de ani”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here