Vivienne Westwood, personajul unui documentar ce se va lansa la Sundance 2018

0
Vivienne Westwood documentar Sundance 2018

Designerul Vivienne Westwood va constitui subiectul unui nou documentar ce examineaza rolul sau in industria modei.

Proiectul cinematografic este intitulat „Westwood: Punk, Icon, Activist”, iar Lorna Tucker l-a regizat. Documentarul va intra in competitie la Festivalul de Film Sundance in ianuarie si va fi lansat in toata lumea in martie 2018. Filmul va combina imagini de arhiva cu capturi noi si interviuri cu apropiatii designerului, explorand triplul rol de pionier al modei, activist si figura culturala detinut de aceasta.

Vivienne a devenit faimoasa in anii ’70, cand a inceput sa faca haine pentru magazinul lui Malcolm McLaren (managerul trupei Sex Pistols) de pe Kings Road si este asociata cu integrarea culturii punk in moda. Designerul a continuat sa-si creasca brand-ul in anii ’80 si ’90, iar astazi creeaza in continuare alaturi de partenerul ei Andreas Kronthaler. Cei doi au propus pentru primavara/vara 2018 o colectie inspirata de lumea circului.

De-a lungul timpului, brandul Vivienne Westwood a devenit sinonim cu hainele provocatoare, teatrale, ce vin la pachet cu o declaratie indrazneata. Designerul a preluat si rolul de activist, atragand in mod regulat atentia asupra problemelor politic si schimbarile climatice, in cadrul show-urilor sale.

Lorna Tucker a realizat pana-n prezent clipuri promotionale pentru trupe precum Unkle, The Cult si Queens of the Stone Age si scurtmetraje pentru McQueen, Vivienne Westwood si Nike. In 2018 isi va lansa primele sale documentare: cel despre Vivienne Westwood si Amá – un film ce prezinta un subiect delicat, acela al sterilizarii fortate a femeilor amerindiene in cea de-a doua jumatate a secolului al XX-lea.

Cititi si: “Documentare lansate in 2017 care merita toata atentia voastra”!

Foto: Guliver/Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here