Well… Summer Well

0

Organizează, de peste zece ani, unul dintre cele mai iubite festivaluri estivale, împreună cu soțul ei și cu o echipă „pestriță”, spune ea. În realitate, faptul că sunt foarte diferiți, cu specializări diverse, îi face să funcționeze ca un întreg omogen.

Am stat de vorbă cu Claudia Cramaroc despre trendurile din muzică ale acestui an, dar și despre modă, relaxare și provocările organizării Summer Well.

Cum a schimbat Summer Well în peste un deceniu peisajul cultural din București?

Putem spune că Summer Well este primul festival din România care a acordat atenție integrării artei și a instalațiilor în experiența de festival de muzică.

Am investit în instalații de artă realizate de artiști recunoscuți internațional (cateva exemple: Morag Myerscough, Tina Fung, Quintessez).  Mai mult, am completat programul Summer Well cu expoziții și workshop-uri.

În ceea ce privește influența asupra peisajului muzical, putem spune că suntem bucuroși să vedem că mulți dintre artiștii care vin în premieră la Summer Well urcă apoi pe scenele altor evenimente de la noi. Tocmai de aceea curatoriem cu atenție programul muzical și artistic al evenimentului. 

Cum te-a schimbat pe tine?

Am învățat enorm de multe lucruri în 10 ani. Am crescut cu festivalul, am trecut prin sute de situații unice care m-au format, iar procesul este înca în derulare: fiecare ediție vine cu noi provocări care mă schimbă atât profesional, cât și personal.

Spune-ne câteva detalii interesante din procesul creativ atunci când pregătiti o nouă ediție.

Urmărim întotdeauna trendurile pe care le trecem prin „filtrele Summer Well”: target, coolness, elementul de noutate pe care îl aduce, încadrarea în Domeniul Stirbey – care este emblematic pentru noi și pentru participanți.

Mergem la concerte, expoziții, discutăm cu artiști. Încercăm să ne informăm cât mai mult posibil, să fim cât mai conectați la artă și trenduri, să le înțelegem noi în primul rând. 

Festival fashion – câteva tips & tricks stilistice pentru ediția din 2021.

Chiar cred că 2021 este despre a te simti bine cu tine și cu ce porți. Mă aștept la o explozie de cretivitate la festival, după o vară petrecută în casă (sau cel puțin fără festivaluri).

Claudia Cramaroc

Recomandarea mea este: Keep it light, we expect it to be hot. 🙂

Festival icons – povestește-ne despre trei artiști care au făcut diferența în ultimele ediții și pe care ne dorim să îi revedem la Summer Well (sau trei tinere telente pe care ai pariat cu succes și le-ai adus la festival)

Departamentul de booking este tot în familie, John – se ocupă de asta, astfel am norocul de a lua parte uneori la proces: se face foarte mult research pentru a reuși să aducem un mix de artiști care să mulțumească exigențele publicului nostru.

Pe lângă cei consacrați, sunt multe exemple de nume care au reprezentat un pariu în momentul booking-ului, și care au avut un moment de breakthrough chiar înainte sau în timpul festivalului (Blossoms și The Maccabees au lansat albume care au ajuns pe prima poziție a topului din Marea Britanie, în timp ce așteptau să urce pe scena Summer Well).

Asadar, îmi este foarte greu să aleg doar trei. Sunt o serie de artiști care cred că au marcat istoria festivalului:

  • Interpol – a căror melodie, Summer Well, a dat numele festivalului.
  • Placebo – pe care îi ador din liceu și care ne-au strâns mâna și ne-au mulțumit pentru unul dintre cele mai bune concerte ale lor pe scena Summer Well.
  • The 1975 și Nothing But Thieves – două trupe care au un fanbase foarte mare în România și cu care avem o relație foarte specială. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here