White Drama de Comme des Garçons

0

Rei Kawakubo, fondatoarea si designerul Comme des Garçons, renumita pentru viziunea avangardista si, deseori, ironica asupra lumii, dar si pentru lipsa de explicatii in privinta creatiilor ei, ne da sansa sa-i admiram de aproape opera.

Pentru cine ajunge in Paris, colectia primavara-vara 2012, White Drama,  este expusa in integralitatea ei la muzeul Galliera, in noul Docks – Cité de la Mode et du Design, pana pe 12 octombrie.

Drama alba este o instalatie, conceputa chiar de Rei Kawakubo, ce analizeaza cele patru etape esentiale ale vietii: nasterea, casatoria, moartea si transcendenta.

Albul pur, ceremonial, in toate nuantele sale metaforice este dezgolit de orice semnificatie trecuta si primeste noi sensuri in universul Rei. Regasim ciorchini inflorati, dantela gaurita ce aminteste de trusoul de botez, un nod obi ornamental si ironic, paltoane inspirate din procesiuni religioase, rochia de mireasa ce pare un cocon matasos de insecta, toate fiind imbinate natural intr-o declaratie savanta si spirituala in acelasi timp.

Chiar si instalatia aleasa de creatoare, bule uriase de plastic ce protejeaza hainele, este un mijloc de transport in centrul universului Rei.

(foto: Luciana Constantinescu)

In paralel, la Docks, va puteti delecta si cu expozitia Balenciaga- colectionar de moda, deja vizitata si recomandata de BAZAAR.

Ce credeti despre expozitia White Drama?

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here