Yamamoto, tot timpul diferit

0

Yohji Yamamoto, maestrul avangardist, sarbatoreste 40 de ani de la crearea companiei sale prin prezenta, in premiera, in Israel, cu o expozitie la Muzeul de Design Holon.

Expozitia se intinde pe trei niveluri, iar Yamamoto a participat, alaturi de curatorul Galit Gaon, la crearea unei instalatii in spiritul arhitecturii muzeului, concepute de Ron Arad. Peste 80 de piese vestimentare, feminine si masculine, au fost alese din colectiile realizate de-a lungul anilor, precum din cea de debut, prezentata la Tokio in 1977, si din Y-3, una dintre colaborarile sale cu Adidas.

Cunoscut pentru mestesugul de a face structuri cu linii simple, dar complexe in textura, material si croitorie, ce sunt insa foarte usor de purtat, Yamamoto are o inclinatie pentru negru si pentru interpretarea sa intr-o maniera jucausa. Desi opera sa este deseori dramatica, chiar sumbra, conceptul expozitiei este diferit: au fost alese creatii mai colorate sau amuzante si au fost montate impreuna cu sunete, lumini si nuante puternice.

Cu siguranta, aceasta expozitie prezinta o latura a designerului pe care n-am mai vazut-o.

(foto: Muzeul Holon si Interview)

 

 

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here