YSL in ochii francezilor

0
130

Viata si personalitatea lui Yves Saint Laurent sunt un subiect mereu fascinant, numai bun pentru un film biografic. Si cine sa poata face un film corect istoric daca nu francezii care au asistat la evolutia creatorului? In productie acum sunt insa doua filme pe acest subiect. Desi abordeaza opera creatorului din perspective diferite, ele vor fi lansate in aproape aceeasi perioada.

Regizorul Jalil Lespert si-a asumat aceasta misiune cu un film in care Pierre Niney il interpreteaza pe tanarul Yves, cu aprobarea adevaratului Pierre Bergé, partenerul de viata si afaceri al designerului. In acest film, intitulat Yves Saint Laurent, din care putem urmari deja trailerul, actiunea incepe in Paris, in 1957.  In acest moment, in urma mortii lui Christian Dior, Yves, de doar 21 de ani, este rugat sa preia conducerea prestigioasei case de haute couture. Filmul exploreaza inspiratiile sale, intalnirea cu Pierre Bergé, ce i-a schimbat viata, fascinatia pentru Maroc, schite si probe din culise si minunata colectie Ballets Russes din 1976.

Cel de-al doilea film anuntat, intitulat doar Saint Laurent, in regia lui Bertrand Bonello si cu un favorit al spectatorilor francezi in rolul lui Yves, Gaspard Ulliel, se anunta mai popular.  Insa, desi se concentreaza pe crearea iconicului smoking feminin, nu are inca aprobarea drepturilor de autor pentru materiale originale, pe care trebuie sa o obtina de la Pierre Bergé.

Filmul Yves Saint Laurent va fi lansat pe 8 ianuarie, iar pana atunci putem sa ne delectam cu trailerul:

[youtube OHHCguM1PGc 600]

(foto: TelegraphLeFigaro)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here