Ziua Femeii celebrata in Italia prin intrari gratuite la marile muzee

0
Ziua Femeii intrare gratuita la muzee Italia

Daca va aflati din intamplare astazi, pe 8 martie, in Italia, atunci puteti profita de o actiune interesanta initiata de Ministerul Patrimoniului Cultural. Toate femeile au acces gratuit de Ziua Femeii, la diverse muzee si situri culturale.

Si nu numai ca multe muzee ofera intrare gratuita femeilor de 8 martie, dar expozitiile lor isi propun sa evidentieze opere de arta create de femei sau care au in prim plan femei.

Mai multe situri de patrimoniu cultural din intreaga tara organizeaza evenimente speciale, discutii si expozitii pentru a marca ziua, unele concentrandu-se pe anumite perioade, autori, sau regiuni, iar altele optand pentru o reprezentare mai generala a femeilor in arta.

Hashtag-ul #8marzoalmuseo va reuni toate imaginile surprinse de Ziua Femeii in Italia

Si chiar si profilul oficial de Instagram al muzeelor din Italia se va concentra asupra femeilor in arta prezentand diverse capodopere si oferind informatii inedite despre ele. Fiecare dintre cele 30 de opere de arta prezentate pe contul de Instagram @MuseItalini a fost selectata de cei mai importanti istorici de arta din Italia. Printre operele cu femei celebrate astazi vor fi incluse „sfinti si prostituate, zeite si artiste, martire, scriitoare, poete, mame, Madone si revolutionare”, au declarat oficialii de la Ministerul Patrimoniului Cultural.

Acesta initiativa incurajeaza, de asemenea, vizitatorii sa se lanseze intr-o „vanatoare digitala de comori” prin muzeele din tara, sa gaseasca si sa fotografieze femeile prezente in picturi, sculpturi si fresce si sa impartaseasca imaginile pe social media folosind hashtag-ul #8marzoalmuseo.

Ziua Femeii botezata in Italia Festa Della Donna este marcata in mod obisnuit acolo, cu daruri ce includ mimoze galbene, o traditie care a inceput dupa al doilea razboi mondial. Este, de asemenea, la moda sa incorporezi cu aceasta ocazie galbenul in tinute vestimentare, bijuterii sau chiar prajituri.

Cititi si: “Bella Hadid este noua imagine Fendi”!

Foto: Guliver/ Getty Images

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here