Protectie solara deficitara: care sunt zonele de care uitam

0
Elie Saab protectie solara ochelari de soare

Protectia solara este un subiect fierbinte pe perioada verii, insa chiar daca simtim ca suntem perfect informate in legatura cu el, iata ca studiile arata ca mai avem de invatat. Multe dintre noi inca sunt in cautarea unei formule ideale cu SPF, cu o textura lejera, dar cu un grad ridicat de protectie. Insa si felul in care o aplicam ar mai avea nevoie de imbunatatiri considerabile.

O noua cercetare prezentata in cadrul conferintei anuale a Asociatiei Britanice de Dermatologie a demonstrat limpede ca desi folosim protectie SPF nu o aplicam in mod corespunzator, pe toate zonele corpului.

Un alt studiu arata ca oamenii folosesc mai putin de jumatate din cantitatea de crema cu SPF recomandata

Oamenii de stiinta au cerut celor 57 de participanti la studiu sa aplice o lotiune de protectie solara pe fata si apoi sa-si faca o fotografie folosind o camera cu UV. Imaginile surprinse aratau zone mai inchise in locul in care s-a folosit protectie solara si mai deschise pentru cele neprotejate. Fotografiile au aratat ca participantii au omis 9,5% din suprafata fetei. Cea mai mare problema? Zona oculara – mai precis pielea delicata a pleoapelor. 13% dintre participanti au omis-o cu desavarsire.

77% dintre participanti au ratat de asemenea zona dintre podul nasului si coltul interior al ochiului, cunoscut sub numele de zona cantala mediana. Rezultatul nu este tocmai imbucurator daca tinem cont de faptul ca 5 – 10% dintre diversele tipologii de cancer de piele apar in zona pleoapelor.

Chiar daca ne luam de obicei ochelari de soare cu protectie speciala, la un moment dat tot renuntam la ei, iar aceasta zona continua sa fie expusa. Un alt studiu recent arata ca oamenii folosesc mai putin de jumatate din cantitatea de crema recomandata pentru a obtine protectie solara. Astfel ca desi opteaza pentru SPF 30 sau 50, ei vor obtine doar jumatate din factorul de protectie trecut pe ambalaj.

Ideal ar fi sa reaplicati lotiunea de protectie solara din doua in doua ore pentru a beneficia in totalitate de pe urma ei. De asemenea, intotdeauna reaplicati daca ati inotat, transpirat sau daca v-ati sters cu prosopul. Este posibil ca buzele sa necesite o repetare frecventa a protectiei solare deoarece sunt mai delicate decat restul zonelor fetei.

Cititi si: “Holiday Essentials: 9 produse cu SPF care se vor dovedi utile in vacanta de vara”!

Foto: Imaxtree (Elie Saab primavara/vara 2017)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here